onsdag 17 oktober 2012

Barn och böcker i Västafrika


Författaren Fatou Keita (Elfenbenskusten) och bibliotekarien och läsfrämjaren Mariame Kanté (Senegal) samtalar om litteratur för barn och unga utifrån sina erfarenheter. Det blir också en presentation av Fatou Keitas bilderbok Ett träd för Lollie som kommer ut som bok och CD i Sverige i höst.

Barnböcker på franska och svenska från Afrika, bland annat Elfenbenskusten och Senegal, kommer att säljas i samband med programmet.

I samarbete med Afrikultur och med stöd från Stockholms stad.

Språk: engelska och franska (som tolkas till engelska).

Torsdag 18 oktober kl 18.00-20.00

Internationella biblioteket
Odengatan 59, plan 3
För info: 08-508 31 295

1 kommentar:

 1. ETT TRÄD FÖR LOLLIE

  Fatou Keita från Elfenbenskusten var i Sverige och besökte föreningen Afrikultur (www.afrikultur.se) och Franska skolan (www.franskaskolan.se) en vecka i oktober 2012, tack vare stöd från Stockholms stad.

  Nu säljs hennes Un arbre pour Lollie/Ett träd för Lollie som bok+CD på franska och svenska på Bokspindeln (www.bokspindeln.se).

  Boken är inbunden med hård pärm och har färgbilder på varje sida. Texten är på franska och på CD:n är boken inläst på franska av författaren själv samt på svenska av skådespelerskan Fransesca Quartey.

  Boken går även att beställas via Bokspindelns hemsida.

  Ett träd för Lollie handlar om en liten flicka (Lollie) som kommer till en ny skola. I början går allt jättebra och Lollie får en rad nya vänner. När det sedan kommer fram att Lollie har aids förändras allt…

  "Boken går i närkamp med fördomar och rädslor, gestaltar en svår men positiv väg till större insikt bland Lollies kamrater och slutar i en slags försoning med att Lollie dör och att kompisarna planterar ett vackert träd till hennes minne. På det här sättet lyckas Keïta behandla två svåra frågor, som hon tycker har saknats i barnböckerna."

  Läs mer om boken och Fatou Keita i skriften Den hemliga trädgården 4: Afrika.
  http://varldslitteratur.se/sites/varldslitteratur.se/files/bifogat/DHT_keita.pdf
  Denna skrift kan beställas kostnadsfritt från vbib@solidaritetshuset.se

  SvaraRadera