tisdag 3 maj 2011

Botkyrka internationella bokmässa
Till helgen kommer Den hemliga trädgården att delta i Botkyrka internationella bokmässa - dels på fredagen den 6:e maj, då det är studiedag för bibliotekarier och pedagoger, och dels på lördagen den 7:e maj då det är stor familjedag som är öppen för allmänheten.

Den hemliga trädgården kommer framförallt att delta genom ett bokbord, och många andra organisationer och förlag kommer att vara representerade. Så här skriver bokmässan själv om lördagen:

Välkommen till en stor familjedag i Hallunda! Det blir en dag med massor av skoj! Kom och titta närmare på polisen, ambulansen och brandbilen som står parkerade på vår parkering! Kom och lyssna på sagor och var med i olika tävlingar! Mat serveras från världens alla hörn.

Det blir även pysseltorg med Kitty och Helena. Du kan göra din egen Hodjagubbe och skriva din Hodjahistoria. Vi lottar ut Hodjaböcker! Hela dagen är det Öppen scen med bland annat Douglas Foley som presenterar sin nya Habib-bok.

Tid och plats: Lördag 7 maj kl. 10-18 i Hallunda Folkets hus och Hallunda bibliotek.

Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Med reservation för eventuella ändringar.

Program
10.00 Dörrarna öppnas
11.00 Teater Pero presenterar Astons stenar. En teaterföreställning från 3 år.
12.00 Minya läser sagor på tigrinska.
12.00 RESAN TILL HODJAS BY med Fikret Cesmeli på turkiska
13.00 Mattias Gökinan, kultur- och fritidsnämndens ordförande, inviger nya Hallunda bibliotek. Invigningstalet avslutas med "Varm och innerlig flamenco". Ellen Pontara sjunger, Pia Pohjallio dansar och Soma Catomeris spelar gitarr.
13.30 Polisman läser "Här kommer polisbilen"
14.00 Brandman läser "Här kommer brandbilen"
14.30 Ambulansman läser "Här kommer ambulansen
15.00 RESAN TILL HODJAS BY med Fikret Cesmeli på svenskaFör mer information om resten av bokmässan, arrangörer och inbjudna författare, se bokmässans egen webbsida.


(Skrivet av: Anna Gustafsson Chen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar